VIDEO | Județul Maramureș aderă la Asociaţia Europeană a Regiunilor Transfrontaliere

În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna septembrie, aleșii județeni au aprobat aderarea judeţului Maramureş, prin Consiliul Judeţean Maramureș, la Asociaţia Europeană a Regiunilor Transfrontaliere. Alăturarea la această inițiativă reflectă interesul județului nostru pentru promovarea cooperării transfrontaliere și disponibilitatea de a contribui cu idei și sugestii pentru o acțiune concertată a regiunilor transfrontaliere.

Prin intermediul Asociaţiei Europene a Regiunilor Transfrontaliere, județul Maramureș își va reprezenta interesele transfrontaliere la nivel european și interregional, facilitându-se totodată participarea la rețele de regiuni transfrontaliere, dar și la programe și proiecte cu finanțare europeană, menite să rezolve probleme transfrontaliere comune mai multor regiuni membre în această asociație.

Instituția Consiliului Județean Maramureș și-a însușit Statutul Asociației Regiunilor Europene de Frontieră (AEBR), fiind aprobată totodată și contribuţia anuală a judeţului Maramureş în calitate de membru al Asociaţiei Europene a Regiunilor Transfrontaliere, în cuantum de 1.800 euro/an, reprezentând cotizaţie pentru membrii NUTS 3.

Inițiativa a fost adusă și la cunoștința Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, precum și a Ministerului Afacerilor Externe, care au apreciat inițiativa județului Maramureș ca fiind una oportună, întrucât deschide calea autorităților locale de a participa la programe dedicate analizării celor mai bune practici și soluții la problemele transfrontaliere comune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.