Joc la șură la Aurelu lu Șofronu Măscoricioaiei

În urma parteneriatului încheiat cu Asociația Zestrea Suciului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș a sprijinit organizarea evenimentului cultural „Joc la șură la Aurelu lu Șofronu Măscoricioaiei” în Suciu de Jos, duminică, 17 septembrie.

Gospodăria familiei Șanta și ulița Suciului au răsunat de bucurie mulțumită muzicanților, taraf tradițional cu instrumente folosite și la jocurile de acum mai bine de jumătate de secol – ceteră, contră și gordună. Dănțăușii s-au întrecut în a-și demonstra măiestria la joc, bătând cizma și învârtind fetele cu foc.

Pe lângă muzică și bucate gustoase au fost prezenți și meșteri populari legitimați la  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, care au adus podoabe și costume tradiționale ca suveniruri pentru musafiri. De asemenea s-au expus și câteva volume publicate la Editura Ethnologica, editura Centrului, traduse în limba engleză, pe care oaspeții străini, care le-au apreciat. (Sursa: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan”)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.