Jeffrey Franks: Pensiile şi salariile ar putea creşte cu 3-4% în a doua parte a anului 2012

Jeffrey Franks: Pensiile şi salariile ar putea creşte cu 3-4% în a doua parte a anului 2012

Pensiile şi salariile din România ar putea avea o creştere modestă, în a doua parte a anului 2012, de 3-4%, dacă situaţia economică o va permite, a declarat, duminică, la un post privat de televiziune, şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks.

‘Nu am luat în considerare scăderi de pensii şi salarii în 2012. Strategia Guvernului este de a le menţine neschimbate, în prima parte a anului, pentru a vedea dacă este posibilă o majorare în partea a doua a anului. Vom aştepta şi vom vedea dacă se pot face creşteri sau nu. Vorbim de o creştere modestă, în linie cu inflaţia. Nu intră în discuţie o creştere importantă. Poate fi de 3 – 4%. Nu am discutat exact când’, a spus Franks.
De asemenea, acesta a adăugat că o creştere economică de 1% în România nu va fi suficientă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, iar o creştere mai accentuată va fi consemnată după trecerea crizei de la nivel european.
‘Anul viitor nu va fi aşa cum am anticipat, pentru că România va resimţi problemele cu care se confruntă economia europeană. De la o creştere de 3,5% am coborât la una de 2%. Sunt riscuri, dacă se vor transfera efectele negative de la nivel european.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.