JANDARMII MONTANI: Ce-ai vrea să te faci când vei fi mare?

Ce-ai vrea să te faci când vei fi mare?
Aceasta a fost întrebarea la care au avut de răspuns astăzi preșcolarii Grădiniței cu Program Normal nr. 13 din Baia Mare după ce au primit vizita jandarmilor montani maramureșeni.

Cei mici au invitat azi jandarmii la Grădiniță să poarte o discuție cu noi despre ce înseamnă să fii jandarm montan. Spre surprinderea jandarmilor, copiii știau o mulțime de lucruri despre ei și activitatea lor, poate și datorită faptului că majoritatea lor i-au vizitat cu ocazia Zilei Porților Deschise, la începutul acestei luni.

Jandarmii montani le-au vorbit copiilor despre pregătirea pe care trebuie să o facă jandarmii înainte de a merge pe munte, despre importanța respectării naturii atunci când pleacă în drumeții, dar și despre cum ar trebui să decurgă o întâlnire cu animalele sălbatice.

Totodată, cei mici au încercat binoclurile sau busolele din dotarea jandarmilor, dispozitivele de prins șerpi sau căștile de protecție dar și celelalte echipamente pe care le-au avut cu ei.

Veselia molipsitoare și curiozitatea au fost cuvintele de ordine ale zilei, iar răspunsurile savuroase ale celor mici au completat perfect reușita activității.

La despărțire, simpaticii prichindei i-au mărturisit că le-a plăcut foarte mult activitatea de astăzi și îi mai așteaptă să revină și cu alte ocazii.

Jandarmii, la rândul lor, le-au promis că îi așteaptă la vară la munte să meargă împreună într-o drumeție distractivă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.