Jandarmii montani alături de copii

     Jandarmii maramureșeni continuă seria activităţilor preventive în unităţile de învățământ din judeţul nostru. Astfel că în cursul zilei de ieri, militarii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Șuior au desfășurat o activitate alături de copiii din cadrul Școlii Profesionale Dumbrăvița la structura din localitatea Unguraș.

Au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, reguli de conduită pe traseele turistice, dotarea minimă obligatorie necesară în drumeţiile montane, cum să acţioneze şi să solicite ajutorul în anumite situaţii de urgenţă pe timpul deplasărilor pe munte, metode de orientare în teren muntos precum şi alte sfaturi utile necesare vârstei lor. Activitățile au urmărit creșterea gradului de informare a elevilor cu privire la consecințele implicării în fapte antisociale iar subiectele prezentate au captat atenţia şi au stârnit interesul celor mici.

Rămânem alături de copii și cadrele didactice, prin misiunile specifice și vom continua promovarea mesajelor de prevenire a faptelor antisociale și în cadrul altor acțiuni programate a se desfășura la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș”, a declarat locotenent colonel, Radu Vasile Nicolae, purtător de cuvânt I.J.J. Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.