Jandarmii maramureșeni asigură ordinea publică în perioada minivacanței de Sfântă Marie

Cu ocazia minivacanței prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, jandarmii maramureșeni se vor afla în mijlocul cetățenilor pentru a se asigura că toate evenimentele preconizate a avea loc, se vor desfășura în siguranță.

În această perioadă vor asigura ordinea publică la mai multe evenimente de pe raza județului nostru, dintre care amintim:

►manifestările cultural-artistice de la Băiuț, în zona de agrement Tocila, care vor avea loc pe toată durata wekendului: evenimentul „Rock N Road Weekend” de vineri și sâmbătă și concertul de muzică populară de „Ziua Minerului”-  de duminică;

► manifestarea culinară și concertul de muzică ”Gastro Fest Borșa”  care se va desfășura de vineri până duminică în Borșa;

►evenimentul ”Sound like Summer” de sâmbătă din Baia Mare;

►evenimente religioase din zilele de 14 și 15 august în care se vor oficia slujbe cu ocazia sărbătorii ”Adormirea Maicii Domnului” la mai multe biserici și mănăstiri. Dintre evenimentele de acest tip, amintim: Hramul Mănăstirii ”Sfânta Ana” Rohia, Hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” Moisei, slujbe religioase oficiate la  Mănăstirii ”Nașterea Maicii Domnului” de la Ruoaia sau de la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” Bârsana.

„Întâlnirea cu fiii satului” în ziua de 15 august care va avea loc în mai multe localități: Bârsana, Ieud și Vișeul de Sus.

Întrucât această perioadă este marcată de evenimente preponderent religioase și cultural-artistice, jandarmii vor fi prezenți în apropierea lăcașurilor de cult, pe traseele de deplasare către acestea, precum și în zonele  unde se pot produce aglomerări de persoane.

Ca să vă bucurați de această vacanță în liniște și siguranță, jandarmii vă îndemnă să respectați recomandările forțelor de ordine, să evitați implicarea în activități care tulbură liniștea publică, să manifestați răbdare și respect în relație cu ceilalți participanți la evenimente, iar dacă sunteți martorii producerii unor fapte de natură antisocială, solicitați sprijinul jandarmilor sau apelați numărul unic de urgență 112.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.