VIDEO | Jandarmii, la demonstrații de Ziua Porților Deschise

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean a avut loc ieri Ziua Porților Deschise, activitate care face parte din seria evenimentelor dedicate împlinirii a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei  Române. Cu această ocazie, jandarmii maramureșeni au fost vizitați de un număr mare de elevi şi preşcolari, din mai multe instituţii de învăţământ din județ.  

Jandarmii maramureșeni au amenajat mai multe ateliere unde au fost expuse tehnica din dotare folosită în îndeplinirea misiunilor de zi cu zi, cea din dotarea structurii montane,  structurii antiteroriste, precum şi autovehiculele jadarmilor. De asemenea, au fost prezentate exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu și exerciţii de autoapărare.

”Ne bucurăm întotdeauna noi ca și instituție să sărbătorim Ziua Jandarmeriei, cu această ocazie întotdeauna organizăm activități care sperăm să ne apropie de comunitate și de cetățeni. Am organziat o întâlnire cu rezerviștii unității și o zi a porților deschise la care au răspuns mai mulți copii care se bucură în mod deosebit de exercițiile demonstrative atât de autoapărare cât și cele cu câinii de serviciu, dar și de exercițiul demonstrativ în care colegii mei simulează un atac asupra unui transport. Cred că cel mai bun răspuns pentru noi din partea celor care au venit este bucuria și fericirea pe care o citim în ochii lor”, a declarat Mihai Haiduc, prim adjunct al inspectorului șef IJJ Maramureș.

Celor interesați de cariera de jandarm le-au fost prezentate cele necesare pentru examenele de admitere la instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.