Jandarmii, de strajă ordinii publice de Anul Nou

Jandarmii maramureşeni se vor afla la datorie de Anul Nou şi vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe timpul manifestărilor ce vor avea loc în spaţiul public şi în zona posturilor montane din judeţ.

În 31 decembrie, începând cu ora 22:30, Primăria municipiului Baia Mare organizează în cadrul evenimentului „Iarna băimăreană”, în Piaţa Libertăţii, Revelionul băimărenilor – concerte şi foc de artificii. De asemenea, în cadrul aceluiaşi eveniment, în data de 1 ianuarie, începând cu ora 18:00, Biserica greco-catolică ,,Sfânta Cruce” organizează un concert de Anul Nou, iar în aceeași zi, dar de la ora 10:00, în Baia Sprie se va desfăşura obiceiul de iarnă Jocul Moşilor.

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe etc.), în zonele cu potenţial infracțional ridicat. Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Maramureş recomandă celor care participă la manifestările organizate să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare.

Jandarmii de la posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa vor fi prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice  intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii. Jandarmii montani acţionează zilnic în aceste staţiuni turistice şi trasee montane din judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică,  pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.