VIDEO | Jandarm maramureşean, multiplu campion la șah

Din seria manifestărilor dedicate aniversării a 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş continuă să prezinte povestea unor jandrami cu pasiuni mai aparte.

De această dată IJJ Maramureș îl prezintă pe maior Văsuț Zaharia care și-a descoperit încă de mic pasiunea pentru șah.

De-a lungul timpului, ofițerul a participat la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne și nu numai, reprezentând cu cinste unitatea din care face parte, clasându-se aproape de fiecare dată pe locurile fruntașe. În anul 2017 s-a clasat pe locul III, în anii 2014, 2016 și 2019 a obținut locul II, în anul 2018 a obținut locul I iar în anul 2020 la Concursul Național de șah online, organizat de IPA România, maiorul Văsuț Zaharia s-a clasat pe locul I.

Acesta activează în cadrul Inspectorarului de Jandarmi Județean Maramureș din anul 2005 iar în prezent face parte din Compartimentul Formare Profesională. Ofițerul încearcă să îi ajute și pe alții să deprindă secretele șahului și inițiază copii în tainele acestui sport în cadrul clubului sportiv Tinere Speranțe din Baia Mare de peste 20 de ani.

SURSA FOTO: IJJ MARAMUREȘ

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.