Italianul şi românii implicaţi în frauda bancară de 5 milioane de euro, arestaţi

Italianul şi românii implicaţi în frauda bancară de 5 milioane de euro, arestaţi
Italianul şi cei trei români implicaţi în fraudarea unor bănci din Uniunea Europeană (UE) cu cinci milioane de euro au fost arestaţi preventiv, vineri seara, de către Tribunalul Bucureşti.
Italianul şi cei trei români au fost ridicaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru prinderea lor anchetatorii colaborând cu autorităţile judiciare din Bulgaria, Italia şi din Ulaanbaatar, Mongolia.
"George Petrescu (56 de ani), Tiberiu Ţuţu (26 de ani), Allesio Pierluigi (49 de ani), cetăţean italian, şi Vladimir Cojoc (53 de ani), au constituit un grup infracţional organizat, acţionând transfrontalier, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din fraudarea unor unităţi bancare din Uniunea Europeană", precizează DIICOT.
Membrii grupării identificau bănci din diverse state europene şi utilizând instrumente financiare de plată în care erau consemnate date fictive, le depuneau spre decontare, urmărind încasarea în mod fraudulos a unor sume de bani.
În această modalitate, învinuiţii au fraudat o unitate bancară din România, folosind un bilet la ordin (promissory note) având înscrise date nereale şi dispoziţia de plată a sumei de 5.000.000 de euro în favoarea învinuitului George Petrescu.
Pentru a îngreuna verificările de conformitate, învinuiţii au utilizat date aparţinând unor societăţi comerciale şi financiare din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.