ISU: Peste 120 de pompieri vor fi la datorie în minivacanța de Rusalii

În minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Rusaliilor, peste 120 de pompieri maramureşeni vor fi zilnic la datorie pentru a răspunde solicitărilor venite din partea cetăţenilor, atât în domeniul situaţiilor de urgenţă, cât şi în acordarea primului ajutor calificat.

Pentru evitarea oricăror pericole sau situaţii de urgenţă, personalul din cadrul Inspecţiei de Prevenire vine în sprijinul cetăţenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul desfăşurării slujbelor religioase şi nu numai.

Astfel, o mare atenţie se va acorda lumânărilor şi candelelor aprinse, care trebuie aşezate pe suporturi incombustibile, supravegheate permanent şi la final trebuie stinse.

Persoanelor care aleg să petreacă timpul în unităţile de cazare ISU le recomandă să studieze la momentul sosirii în locaţie planul de evacuare în caz de incendiu, iar dacă vor constata nereguli la instalaţia electrică să anunţe de îndată personalul unităţii de cazare.

De asemenea, ISU Maramureș face apel la cetăţenii care aleg să petreacă această minivacanţă în aer liber să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a incendiilor, să nu facă focul în apropierea pădurilor şi să se asigure că la plecare focul este stins.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.