ISU Maramureș a cinstit azi, memoria căpitanului Adrian Marchiș

Au trecut 12 ani de când, căpitanul Adrian Marchiș a plecat în ultima lui misiune, colegii de la ISU Maramureș își amintesc cu tristețe și azi, 28 august de tragicul accident în timpul deplasării către locul producerii unui incendiu.

Acum 12 ani, două autospeciale de la ISU Maramureş se deplasau pe Dealul Dura, pentru a interveni la un incendiu izbucnit la un imobil din Apa.

La km 157, pe Dura, o conducătoare auto a ignorat semnalele acustice și luminoase care avertizau că e vorba de o misiune de salvare și nu a tras pe dreapta. Șoferul de pe o autospecială a încercat să o evite prin depășire, dar când a revenit pe bandă, a ieșit puțin cu roțile din dreapta de pe șoseaua în pantă. Fiind încărcată cu apă, mașina a intrat în balans și s-a răsturnat, lovindu-se de stâlpii de iluminat public de pe marginea DE 58.

Impactul a fost de puternic, autospeciala a fost dezmembrată în mai multe bucăți. Doi pompieri din cei cinci au reușit să iasă singuri, iar trei au fost descarcerați de către colegii lor. Dintre cei trei, locotenentul Adrian Marchiș se afla în starea cea mai gravă: traumatism toraco-abdominal cu rupturi interioare mari și cu leziuni pulmonare masive. S-a încercat o intervenție chirurgicală toraco-abdominală, dar nu s-a mai putut face nimic.

Adrian Marchiș avea 27 de ani, era necăsătorit, iar din 1 decembrie 2010 era locțiitorul comandantului de Detașament Baia Mare, fost avansat post-mortem la gradul de căpitan, iar subunitatea îi poartă numele: Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.