IPTF: Bărbat reținut după ce a încercat să intre ilegal în țară

IPTF: Bărbat reținut după ce a încercat să intre ilegal în țară

Un bărbat cu dublă cetățenie , ucraineană și maghiară, a fost reținut de polițiștii de frontieră după ce a intrat în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu fără a opri la controlul de frontieră.
Miercuri, 20 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu-Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Transporter, o persoană de sex masculin.
În momentul în care a ajuns în dreptul tonetelor de control, șoferul a accelerat brusc și și-a continuat drumul, fără a opri pentru controlul de frontieră.
Imediat, un echipaj al poliției de frontieră a pornit în urmărirea autoturismului, acesta fiind reținut în scurt timp. Conducătorul auto și mașina au fost duși la sediul SPF Halmeu, iar în cadrul primelor verificări s-a constatat că șoferul autoturismului este Viktor N., în vârstă de 48 de ani, cu dublă cetățenie, ucraineană și maghiară.
În momentul reținerii, lângă mașina acestuia a fost găsită o găleată din plastic în care erau 48 pachete cu țigări, având marcaje fiscale ucrainene și Duty Free, care au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Polițiștii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.