IPJ: Ziua prevenirii furturilor din locuințe

Azi, la nivel național, Poliția Română celebrează Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe. Aceasta marchează importanța conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării unei atitudini prudente față de locuința și bunurile proprii.

În județul Maramureș, din situația operativă înregistrată la nivelul structurilor de specialitate, se constată că acest tip de infracțiune se află pe un trend descendent. Chiar dacă numărul furturilor din locuințe este în scădere, cu 18,02% mai puține față de primele cinci luni ale anului trecut, siguranța locuinței trebuie să fie o preocupare continuă pentru fiecare. Orice tip de furt atrage după sine nu doar pierderea materială, ci și un disconfort emoțional puternic.

Polițiștii de prevenire sunt angrenați și astăzi în activități menite să conștientizeze cu privire la măsurile de precauție necesare pentru prevenirea acestui tip de infracțiune. De subliniat este faptul că locuinţele cu măsuri vizibile de siguranţă, de cele mai multe ori, sunt evitate de către hoți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.