IPJ: Percheziții în Borșa și Moisei

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș au efectuat trei percheziții domiciliare în Borșa și Moisei, în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2019 – februarie 2023, reprezentanții unei societăți comerciale ar fi omis să înregistreze în evidențele contabile operațiunile comerciale derulate, respectiv nu ar fi emis bonuri fiscale și nu ar fi înregistrat veniturile obținute din activitatea de prestări servicii în domeniul alimentației publice și turismului, cu consecința prejudicierii bugetului consolidat de stat cu suma de 585.747 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost  ridicate, în vederea continuării cercetărilor documente contabile și medii de stocare a datelor informatice, care urmează a fi supuse percheziției informatice.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul tehnicienilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.