IPJ: Bunurile tale sunt preţioase. Ai grijă de ele!

Relaxarea măsurilor impuse în ultima perioadă, prin  redeschiderea parcurilor şi a unor magazine, va conduce implicit la aglomeraţie pe stradă şi în mijloacele de transport în comun. Să nu ignorăm faptul că unii ochi ţintesc bunuri care aparţin altora, în special bani şi telefoane mobile, atrag atenția reprezentanții IPJ Maramureș. Cum reuşesc? De cele mai multe ori profitând de neatenţia noastră sau de ocaziile pe care noi înşine le oferim. O geantă nesupravegheată, un telefon păstrat în buzunarul din spate al pantalonilor, spre exemplu, pot fi ocaziile perfecte pentru cei care au scopuri infracţionale.

Pentru ca bunurile dumneavoastră să fie mereu în siguranţă, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii reamintesc câteva măsuri de prevenire a furturilor din buzunare şi poşete. Însă – spun polițiștii – nu uita că principalul responsabil pentru siguranţa bunurilor tale eşti chiar tu!

În situaţia în care eşti victima unei infracţiuni de furt din buzunare/poşetă, anunţă poliţia, la numărul unic de urgenţă 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, chiar şi public,  indiferent că ai sau nu credit ori cartelă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.