Ionel Bogdan: Se premiază 218 de elevi cu rezultate deosebite la bacalaureat și evaluarea națională

În Maramureș a devenit o practică premierea performanței școlare de către Consiliul Județean. Joi, 10 august Ionel Bogdan, a aprobat în Consiliul Județean Maramureș premierea elevilor cu rezultate deosebite la bacalaureat și la evaluarea națională. A fost extins plaja de premiere de la media 10 la examen, la nota 10 obținută la disciplinele obligatorii, tocmai pentru a stimula apetitul pentru performanța școlară. În acest fel, vor fi premiați  218 elevi – 148 de liceeni și 70 de elevi gimnaziu.

Se acordă cuvenita atenție  și   performanței elevilor din mediul rural, care sunt recompensați în cadrul acțiunii ”Comuniada”. Și rezultatele se văd. Astfel, la nivel de țară, doar  cinci elevi din mediul rural au luat 10 la evaluarea națională. Dintre aceștia, doi (adică 40%) sunt din Maramureș: Mara-Gianina Mihali (Moisei) și Ioan-Daniel Bârsan (Bârsana).

”Sunt convins că astfel de  acțiuni reprezintă o investiție nu doar în tinerii noștri, ci și în viitorul județului. Mizez pe faptul că elevii performanți de azi vor fi specialiștii de mâine, care vor face performanță și în Maramureș, contribuind la dezvoltarea județului” – subliniază președintele Ionel Bogdan de ce educația, alături de sănătate, constituie prioritați ale mandatului său.

Educația rămâne una dintre prioritățile mele principale, de aceea încurajez performanța în aceste domenii.

 Amintesc că, în cadrul acțiunii ”Comuniada”, i-am premiat pe elevii performeri din mediul rural. Performanțele celor 8 elevi maramureșeni cu media 10 la evaluarea națională, vor fi răsplătite pe măsura trudei lor și, iată că, la nivel național, 5 elevi din mediul rural au obținut 10 la evaluarea națională, iar doi dintre ei sunt din Maramureș!

 Pe aceeași linie, am aprobat participarea Consiliului Județean Maramureș la realizarea proiectului ”Tabără județeană – Concurs pentru elevii olimpici la matematică”, un concurs cu tradiție care se desfășoară la Târgu Lăpuș.

 Aceasta tabără le completează pe cele de excelență pentru olimpicii la diverse discipline, a căror finanțare a fost aprobată în precedenta ședință a CJ Maramureș. Toate aceste acțiuni sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean.

 În perioada 30 iulie – 5 august 2023, a avut loc la Șuior „Tabăra de excelență în Maramureș – PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”, proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, reunind astfel, 40 de elevi olimpici la limba română și istorie din cele 3 raioane din Republica Moldova și din Maramureș, alături de 12 profesori însoțitori.

 Și pentru a ne conforma dictonului ”minte sănătoasă în corp sănătos”, în ședința trecută am aprobat și sprijinirea Taberei pentru copii cu diabet zaharat, care e în desfășurare, până în 12 august, la Complexul Turistic Șuior. Este prima tabără de acest gen de la noi, organizată în parteneriat cu Asociația Primero.

 Sunt convins că aceste acțiuni reprezintă o investiție nu doar în tinerii noștri, ci și în viitorul județului. Mizez pe faptul că elevii performanți de azi vor fi specialiștii de mâine, care vor face performanță în Maramureș, contribuind la dezvoltarea județului”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.