Primul proiect strategic al județului Maramureș intră în execuție

În aceste zile, a fost finalizată procedura de licitație pentru proiectare cu execuție a proiectului “Pod peste Tisa”.

Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Tehnodomus S.R.L. – Costin Și Vlad Birou De Proiectare S.R.L., este în valoare de 116.175.280,94 lei fără TVA, iar valoarea totală a proiectului este de 168,7 milioane de lei.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM, durata de implementare prevăzută fiind de 24 de luni.

Podul peste Tisa va fi format din două poduri paralele, cu o distanță de 3 metri între ele, un pod pentru fiecare sens de circulație, cu două benzi pe sens și o lungime totală de 261,20 metri. Proiectul prevede și realizarea a 1,2 kilometri de drum nou, construcția a 5 poduri de desecare, 1 intersecție de tip girație și un punct de frontieră cu parcare.

Acest obiectiv este de importanță strategică pentru Maramureș și România, iar odată realizat va contribui la dezvoltarea economică a județului nostru, va dezvolta infrastructura rutieră din zona Sighetu Marmației și va crea noi legături externe, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Proiectul este prevăzut să fie finalizat în 24 de luni și am încredere că în circa doi ani vom avea un pod nou peste Tisa, care va contribui la creșterea schimburilor comerciale și la dezvoltarea economică a Maramureșului.

Podul peste Tisa este un proiect asumat de președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, și de parlamentarii liberali de Maramureș și mă bucur că în urma eforturilor comune începe execuția acestui proiect”, a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.