Ionel Bogdan (PNL Maramureș): ”Nu avem informații corecte despre amploarea epidemiei de gripă”

Liderul PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a luat atitudine legat de modul în care Ministerul Sănătății a gestionat amenințarea epidemiei de gripă.

”Vorbim deja de 54 de decese cauzate de gripă și de sute de oameni bolnavi în toată țara. Din păcate, doar când situația se agravează ne aducem aminte că avem nevoie de politici de prevenție și că Ministerul Sănătății trebuie să desfășoare campanii de informare prin care să le comunice cetățenilor beneficiile vaccinării antigripale.

Și tot în astfel de situații ne aducem aminte că avem și un proiect al Legii vaccinării care zace de multă vreme prin sertarele parlamentarilor. 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a gestionat această criză într-un mod hei-rupist, încercând să rezolve de pe o zi pe alta situații care trebuiau rezolvate din toamnă. Lucrurile s-au agravat, iar Sorina Pintea pare acum că e depășită de situație și că nu are soluții viabile la problemele care se agravează în fiecare zi.

Prin urmare, nu avem informații corecte despre amploarea epidemiei de gripă, nu avem suficiente vaccinuri pentru populație și, desigur, nimeni nu știe cum trebuie procedat mai bine în comunități, în școli și grădinițe, lăsând lucrurile să fie rezolvate la voia întâmplării.

Incompetența omoară oameni, iar guvernarea Dăncilă este responsabilă pentru că nu ia nicio măsură reală astfel încât, în mileniul trei, într-o țară europeană, să nu se mai moară de gripă și rujeolă”, a arătat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.