Ionel Bogdan (PNL Maramureș), despre Contul Junior: ”Guvernul se folosește de banii din pușculița copiilor noștri pentru a-și finanța cheltuielile”

Contul Junior promite celor care depun minimum 1.200 de lei pe an în contul copilului lor, că vor beneficia de o dobânda de 3% pe an, precum și de o primă în valoare de 600 de lei, plătită anual de către guvern. Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, contestă această nouă ”născocire” a PSD-ALDE și susține că ”Guvernul nu mai reușește cu ușurință să ia cu împrumut bani pentru pensii și salarii, așa că a decis să apeleze la o șmecherie pesedistă, prin care se folosește de banii din pușculița copiilor noștri pentru a-și finanța cheltuielile.”

Conform documentelor oficiale, Contul Junior este un singur cont general pentru toţi copiii din România, deschis la Trezoreria Sectorului 1, în care vor intra banii depuși de toți părinții care mai cred încă în proiectele fantasmagorice ale actualei guvernări. Guvernul va putea folosi banii strânși în acest cont, urmând să vireze cei 600 de lei pe an doar la scadența depozitului, adică atunci când copilul împlinește 18 ani și numai pentru anii în care s-au depus minimum 1.200 de lei. La fel și dobânda, aceasta se calculează și se plătește tot la scadența depozitului. Banii nu vor putea fi scoși până la majoratul copilului.
”Practic, guvernul se finanțează direct de la populație, pe termen foarte lung, la o dobândă fixă pe circa 18 ani.  O măsură care arată disperarea guvernului de a face rost de bani, pentru că de cealaltă parte, posibilii beneficiari nu sunt copiii din familiile sărace. Aceste familii nu își permit să plătească lunar câte 100 de lei pentru fiecare copil, pentru a beneficia de proiectul guvernului.  Un nou proiect marca PSD-ALDE, care nu are în spate niciun studiu, nicio analiză, doar dorința guvernului de a pune mâna pe bani. Chiar și pe cei ai copiilor noștri”, declară Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.