IONEL BOGDAN: Pe lângă cele 7 parcuri industriale am început seria dezbaterilor publice prin care informăm antreprenorii maramureșeni despre oportunitățile de finanțare

Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Maramureș Business Park, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest  a organizat în Sighetu Marmației dezbaterea ”Oportunități de finanțare în parcurile industriale”.

Această dezbatere a avut scopul de a promova la nivel local oportunitățile oferite de cele 7 parcuri de specializare inteligentă din Maramureș (Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare, Mireșu Mare, Bogdan Vodă și Giulești), și de a stimula mediul economic la nivelul județului.

În cadrul evenimentului, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a avut o prezentare și despre ultimele inovații și tendințe în industrie, despre extinderea rețelei de contacte și stabilirea de parteneriate, despre importanța sprijinirii ecosistemului antreprenorial regional, prin încurajarea dezvoltării diferitelor forme specifice de antreprenoriat. A pus accent pe necesitatea inovației și a sustenabilității în parcurile industriale și a răspuns întrebărilor celor prezenți.

Pe lângă cele 7 parcuri industriale pe care le dezvoltăm în județul nostru, am început seria dezbaterilor publice prin care informăm antreprenorii maramureșeni despre oportunitățile de finanțare pe care le oferim: granturi între 300.000 și 2,5 milioane de euro. Astfel, ne dorim să venim în ajutorul angajatorilor care pot să își dezvolte afacerile în aceste parcuri și să asigurăm împreună mai multe locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni!

În contextul proiectelor derulate de administrația județului Maramureș și PIMM, înființarea celor șapte parcuri de specializare inteligentă în județ, la Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare, Mireșu Mare, Târgu Lăpuș, Bogdan Vodă și Giulești, este important să informăm oamenii de afaceri din Maramureș despre oportunitățile, inclusiv financiare, pe care le oferim aici.

Am discutat și despre pașii care trebuie urmați pentru finanțare, schițarea proiectului dorit pentru a se stabili suprafața, condițiile care trebuie îndeplinite după depunerea proiectului și despre procesele inovative în activitățile de producție și cele economice.

Îmi doresc să replicăm campusul dual de la Baia Sprie și la Giulești, unde planificăm dezvoltare unui Campus Dual Rural. Dorim să ne asigurăm că există condiții care facilitează transportul comercial, de aceea avem în construcție noul pod peste Tisa”, a declarat Ionel Bogdan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.