Ionel Bogdan: De săptămâna viitoare reîncep lucrările la Barajul Runcu
Barajul Runcu este un proiect major, care odată finalizat va avea o contribuție foarte importantă în dezvoltarea județului Maramureș.
Guvernul României a alocat în acest an resurse pentru continuarea lucrărilor la Barajul Runcu.
Astăzi, am fost la baraj împreună cu administratorii de la Socot S.A. – societate care este constructorul acestui proiect. Am discutat despre lucrările care pot fi realizate în acest an și despre etapele următoare, care vor duce la finalizarea acestui proiect strategic pentru Maramureș.În aproximativ o săptămână estimăm că vor putea fi reluate lucrările de execuție, în această zonă fiind încă pe alocuri zăpadă,” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
La sfârșitul acestui an va fi finalizat digul, urmând ca în 2023 să fie achiziționate și montate toate utilajele și dotările necesare pentru funcționarea barajului.
Barajul va asigura un debit de apă și pentru barajul Firiza, pe lângă faptul că va alimenta întreg Maramureșul istoric.
”Am susținut acest proiect încă de când eram secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, pentru că îmi doresc ca județul să aibă parte de dezvoltare, prin realizarea proiectelor strategice pentru Maramureș”, – a adăgat Ionel Bogdan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.