Ionel Bogdan: Achiziționăm 4 aparate de tip drug test

În ședința de azi a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat proiectul „Creșterea siguranței rutiere, reducerea numărului de accidente rutiere și de victime precum și consumul de substanțe psihoactive”, care prevede achiziționarea a 4 aparate de tip drug test, necesare pentru eficientizarea activității de control pe linia combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența substanțelor psihoactive.

Proiectul a fost inițiat în urma solicitării Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș (A.T.O.P) împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș.

De asemenea, un alt aparat pentru depistarea substanțelor psihoactive în sânge și urină, va fi achiziționat și folosit de Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, cu resurse financiare alocate de Consiliul Județean Maramureș.

Tot pentru a combate consumul de substanțe psihoactive, va fi realizată o campanie de prevenire și conștientizare a riscurilor pe care le implică consumul de substanțe psihoactive, în parteneriat cu actori ai Teatrului Municipal Baia Mare.

Această campanie va fi realizată la nivelul unităților de învățământ din Maramureș – gimnaziu și liceu – dar și prin piese de teatru, care se vor desfășura la Teatrul Municipal Baia Mare, pentru că prevenția este cea mai importantă măsură pe care o putem aplica pentru a combate acest fenomen care, din păcate, a luat amploare în ultima perioadă”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene, în cadrul ședinței de azi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.