IOHANNIS: Dacă se confirmă ipoteza unui atentat la Bruxelles, terorismul a rămas în inima Europei

IOHANNIS: Dacă se confirmă ipoteza unui atentat la Bruxelles, terorismul a rămas în inima Europei

 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi dimineaţa la Palatul Cotroceni că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat terorist pe Aeroportul din Bruxelles, acest lucru arată că "terorismul a rămas în inima Europei".

"Specialiştii spun că este foarte probabil să fie un atentat terorist. Noi suntem îngroziţi şi întristaţi şi folosesc acest prilej pentru a exprima întrega compasiune şi condoleanţe celor loviţi de acest incident, autorităţilor belgiene, poporului şi cred că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat, arată că terorismul a răma în inima Europei. Suntem extrem de îngrijoraţi şi vom urmări cu atenţie evoluţia de la Bruxelles", a spus preşedintele, în deschiderea ceremoniei de marcare a Zilei Internaţionale a Francofoniei.
Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat marţi dimineaţa, după exploziile de la Aeroportul din Bruxelles, că este "absolută nevoie" de o unire a forţelor pentru "terminarea acestui flagel al secolului XXI".
Este o nouă confirmare a faptului că este absolută nevoie ca noi toţi, cei cărora ne sunt scumpe pacea şi prosperitatea şi propăşirea personală să ne unim toate eforturile pentru a lupta cu determinare pentru terminarea acestui flagel al secolului XXI care continuă să schimbe vieţi nevinovate", a declarat ministrul, la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei, la Palatul Cotroceni.
De asemenea, Comănescu a exprimat condoleanţe şi compasiune celor apropiaţi victimelor.
"Vreau (…) să spun cât de terifiat sunt aflând de ceea ce s-a întâmplat acum mai puţin de o oră în capitala Europei, la Bruxelles şi să exprim condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, compasiune pentru apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa", a spus Comănescu.
Două explozii puternice s-au produs marţi dimineată pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii belgieni anunţau că 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziilor, iar alte 25 de persoane au fost rănite.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.