Invitație la concert – premieră mondială,  ”La vision de Säul”, de George Enescu

 În așteptarea Sărbătorilor Pascale, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă invită duminică, 14 aprilie 2019,  ora 18:30, la concertul eveniment oferit în premieră ”La vision de Säul”, de George Enescu – ”Oratoriul de Paști” de Valentin Timaru.

Prezentată în primă audiție mondială absolută pe scena clujeană, cantata ”La vision de Säul” poartă inconfundabila semnătură și aura lui George Enescu, fiind una dintre primele lucrări ale prodigiosului compozitor, impresionând prin profunzimea și autenticitatea sai.

Structurată pe cinci scene, lucrarea a fost compusă în anul 1895 la Paris, fiind una dintre primele lucrări ale compozitorului care avea la momentul acela doar 14 ani. Însuși compozitorul Jules Massenet, profesorul lui Enescu, a apreciat această lucrare, consemnând „predispoziția sa către scriitura simfonică, unitatea și o concepție autentică din punct de vedere dramatic”.

Cea de-a doua parte a concertului, ”Oratoriul de Paști”, de Valentin Timaru, va fi prezentată în primă audiție în Cluj-Napoca, în prezența compozitorului său, aducând reflexii religioase emoționante, într-o perioadă dedicată celei mai importante sărbători creștine. Premiera absolută a acestei lucrări a avut loc în 31 martie 2018, la Teatrul de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, pe aceeași scenă unde, cu câteva luni înainte, fusese interpretat și Oratoriul de Crăciun, aflat sub aceeași semnătură. Compozitorul clujean Valentin Timaru este autorul a numeroase lucrări cu caracter religios, ”Oratoriul de Paști” reprezentând o incursiune lirică prin evenimentele biblice ale Noului Testament.

Biletele sunt disponibile la Agenția Teatrală și online: .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.