ÎNVĂȚĂMÂNT: S-a încheiat prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare. Află când va începe a doua acțiune de acest fel

ÎNVĂȚĂMÂNT: S-a încheiat prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare. Află când va începe a doua acțiune de acest fel

 Astăzi a fost ultima zi în care părinții și-au mai putut înscrie copiii în clasa pregătitoare, în cadrul primei etape de acest an. Startul la înscrieri a fost dat în 29 februarie, iar până astăzi părinţii au putut completa o cerere tip online sau direct la unitatea de învăţământ la care solicitau înscrierea copiilor.

Până astăzi la orele dimineții au fost ocupate aproape toate locurile disponibile. Înscrierea pentru clasa pregătitoare s-a încheiat la ora 18:00.
 “Până azi dimineață la ora 08:30 au fost 3.450 de copii înscriși în clasa pregătitoare, menționez că etapa de completare de către părinți online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor  a cererilor tip de înscriere precum și validarea cererilor de înscriere se desfășoară în perioada 29 februarie-18 martie 2016, adică până astăzi”, a arătat Adriana Meșter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar.
Și în Sighetu Marmației anul acesta  în clasa pregătitoare au fost înscriși mai mulți copii decât în anii precedenți. De pildă la una din școlile din municipiu în prima etapă de înscrieri s-au ocupat 17 locuri dintr-un total de 22 disponibile.
„Până acum s-au înscris 17 elevi dintre care 12 au împlinit vârsta de 6 ani, iar 5 au fost evaluați psihosomatic, toți au primit acceptul pentru școlarizare fiind apți pentru școlarizare în urma evaluării din partea unei comisii de psihologi care s-a prezentat la școala noastră în data de 14 martie”, precizat Ioan Hotea, directorul Școlii gimnaziale nr.5 din Sighetu Marmației.
Părinții care nu și-au înscris copiii în clasa 0 în prima etapă vor mai avea șansa să o facă  în perioada 29 martie-22 aprilie, când va avea loc a doua etapă de înscrieri.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.