Intervenţii de urgenţă non stop la ISU Maramureş

Intervenţii de urgenţă non stop la ISU Maramureş

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 22 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Din total, cele mai multe- 19, au fost acţiunile la care au luat parte medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 12 au fost la diverse afecţiuni medicale, 5- la traumatisme, 1- stop cardiorespirator neresuscitat şi 1 la o intoxicaţie. 
Pompierii au fost solicitaţi şi ei la intervenţii diverse. Marţi, 13.03, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Baia Mare a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la o conductă de gaz fisurată de pe strada Forestierilor din municipiu.

În aceeaşi zi, la 19.42, pompierii Detaşamentului Baia Mare au fost chemaţi în ajutor la o locuinţă cuprinsă de flăcări, situată în zona Craica din municipiu. Pompierii au reuşit să împiedice extinderea focului la locuinţele învecinate şi au lichidat incendiul în mai puţin de o oră. A ars locuinţa din lemn, în suprafaţă de 60 de metri pătraţi, elemente de mobilier şi textile. Din primele cercetări, incendiul pare să fi izbucnit ca urmare a folosirii intenţionate a unei surse de aprindere.
Tot marţi, la ora 23.09, pompierii Detaşamentului Baia Mare au acţionat la un incendiu izbucnit într-o casă situată pe strada 1 Mai din municipiu. Evenimentul a fost anunţat la 112 de o vecină, care a auzit zgomotul făcut de geamurile care s-au spart din cauza căldurii din interior. Speriată, femeia a ieşit şi a observat flăcările care cuprinseseră încăperea în care erau găzduiţi doi bărbaţi în vârstă de 35 de ani, fraţi gemeni, cu dizabilităţi locomotorii.
 În ciuda intervenţiei lor rapide, pompierii l-au găsit pe unul dintre cei doi bărbaţi carbonizat, în interiorul camerei pe care o ocupa împreună cu fratele său. Cel de-al doilea a reuşit să se târască afară şi a fost salvat de echipajul S.M.U.R.D. sosit împreună cu pompierii la faţa locului. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în loc nepermis.
Lt. Alin Ciolte, locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Baia Mare, i-a întâlnit pe cei doi fraţi în această iarnă, când a curăţat zăpada din faţa casei, pentru ca ei să poată ieşi din curte. Lt.Ciolte i-a văzut fumând şi i-a avertizat că fumatul în loc nepermis poate avea consecinţe grave. Din păcate, avertismentul său nu a fost luat în serios, iar consecinţele au fost tragice.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.