Întârzieri ale trenurilor din cauza caniculei: Cu cât vor ajunge mai târziu la destinaţie călătorii

Întârzieri ale trenurilor din cauza caniculei: Cu cât vor ajunge mai târziu la destinaţie călătorii
Trenurile vor avea, cel puţin până vineri, întârzieri între 20 şi 60 de minute, din cauza menţinerii restricţiilor de viteză impuse de avertizările cod portocaliu şi galben de caniculă, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
În perioada de caniculă (35 – 38 de grade în aer), temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar, aplicată de toate administraţiile de cale ferată, precizează reprezentanţii CFR.
Călătorii sunt sfătuiţi ca, în perioada de valabilitate a avertizării de caniculă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.
Nouă judeţe din vestul ţării se află, până vineri, sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, cu temperaturi ce pot ajunge la 39 de grade, în timp ce pentru restul regiunilor este valabilă o avertizare cod galben, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Judeţele aflate sub cod portocaliu sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.


 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.