Întâlnire pe tema reintegrării în comunitate și pe piața muncii

Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a fost luni, 6 noiembrie, gazda evenimentului anual dedicat dezbaterii privind cele mai eficiente măsuri în reintegrarea funcțională în familie, în comunitate și pe piața muncii, a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate.

Evenimentul nu putea să aibă loc fără participarea specialiștilor care lucrează cu aceste persoane. Pornind de la premisa că fiecare om merită o a doua șansă, că binele colectiv depinde de binele individual și viceversa, s-au creat politici sociale prin care persoanele care au încălcat legea să poată deveni cetățeni funcționali în societate după eliberare. Iar acest lucru nu se poate realiza decât împreună, prin educație, prin consiliere, prin oferirea unui loc de muncă, care să asigure un trai decent, pentru a se evita revenirea la comportamentele infracționale. Acesta a fost scopul întâlnirii, dezbaterea, prezentarea măsurilor eficiente în reintegrarea socială a persoanelor care au primit pedepse privative de libertate.

Partenerii au prezentat cele mai relevante activități desfășurate,  exemple de bună practică în reintegrarea socială, dar și de  colaborare între instituții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.