Întâlnire oficială la Halmeu

Întâlnire oficială la Halmeu

 În cursul zilei de ieri, în localitatea Livadă, a avut loc întâlnirea bianuală de lucru între Împuternicitul de Frontieră al României pentru sectorul Halmeu şi Împuternicitul de Frontieră al Ucrainei pentru sectorul Mukacevo. 

Întâlnirea a avut ca scop analiza activităţii de supraveghere şi control a frontierei de stat pe semestrul II 2010 şi organizarea cooperării în supraveghere şi controlul trecerii frontierei de stat pe semestrul I 2011.
Din partea Detaşamentului de Grăniceri Mukacevo (Ucraina), la această activitate a participat o delegaţie formată din zece reprezentanţi de frontieră şi condusă de lt. col. Kostiantyn Bezpaliko – împuternicitul de frontieră al Ucrainei pentru sectorul Mukacevo – şeful detaşamentului de Grăniceri Mukacevo. Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare a participat cu o delegaţie formată din nouă reprezentanţi şi condusă de şeful Inspectoratului, comisar şef de poliţie Vasile Maxim.
Reprezentanţii celor două instituţii au analizat colaborarea existentă în domeniul supravegherii şi controlului frontierei de stat comune, precum şi sprijinul reciproc acordat în vederea rezolvării operative a evenimentelor de frontieră. Totodată, problematica abordată a vizat principalele domenii de infracţionalitate, realizând o analiză a rezultatelor înregistrate în zona de competenţă în semestrul II al anului trecut.
Membrii celor două delegaţii au stabilit şi măsurile luate şi care vor fi aplicate în supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat comune în cursul acestui an, în special pentru prevenirea producerii unor evenimente ce privesc migraţia ilegală, contrabandă cu bunuri accizabile şi traficul internaţional cu autovehicule furate.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.