Întâlnire cu Fiii satului la Săliştea de Sus

Întâlnire cu Fiii satului  la Săliştea de Sus

 Începand cu ora 10:00, la Centrul de Informare al Scolii cu clasele I-VIII Mihai Eminescu din Salistea de Sus a avut loc sâmbăta, 13 august, a III-a editie a Simpozionului ,, Cultura si civilizatie in Maramures”. Evenimentul a fost un bun prilej de intalnire a fiilor satului, dar si o oportunitate de a desfasura o sesiune de comunicări dedicată culturii şi spiritualităţii româneşti.
 In cadrul simpozionului care s-a desfasurat pe durata a doua zile s-au prezentat aproximativ 30 de lucrari de catre personalitati venite din judet, dar si din intreaga tara, majoritatea nascute in Salistea de Sus. Moderatorul intalnirii a fost profesorul universitar Nicolae Iuga care a tinut o cuvantare despre Manastirea Peri. Lucrari interesante au fost si cele care au prezentat biserica din lemn din Saliste, sau cele prezentate de invitatul de onoare Valentin Vlad, vicepresedinte al Academiei Romane, Adrian Rezeanu, Monica si Florin Popa sau Simion Iuga, unul dintre organizatorii acestui eveniment
 Fiecare editie a simpozionului s-a terminat cu cate o lansare de carte in care sunt adunate si publicate lucrarile prezentate in cadrul simpozionului. Asa s-a intamplat si sambata cand a fost lansat al treilea volum din colectia ,,Cultura si civilizatie in Maramures”. Si pentru ca evenimentul s-a bucurta de succes, organizatorii au promis ca vor face eforturi sa se organizeze in fiecare an.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.