VIDEO | Instruire la Spitalul Județean privind modul în care se îmbracă și se dezbracă echipamentul de protecție

Dacian Juca, medic specialist în medicină de urgență, în cadrul Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, este cel care, de mai bine de două săptămâni, își instruiește zilnic colegii de pe secțiile instituției medicale cu privire la modul în care se îmbracă și de dezbracă în mod corect echipamentul de protecție împotriva răspândirii infectărilor cu coronavirus.

Medicul a explicat că toate secțiile au fost anunțate din timp cu privire la prezentarea acestui element atât de important în lupta cu COVID-19, iar colegii săi au fost foarte receptivi și preocupați atât de siguranța personală, cât și a pacienților cu care interacționează în activitatea de zi cu zi. La aceste prezentări au participat, de regulă, doi medici, doi asistenți, dar și personal auxiliar, iar instruirile au avut loc în holul Spitalului Județean, pentru a fi păstrată și limita de distanțare.

Medicul specialist a declarat că, în tot acest proces, cel mai important element îl constituie dezechiparea care, spre deosebire de echipare, are pași standard și se realizează extrem de atent și fără grabă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.