VIDEO | Inspecoratul Școlar Județean Maramureș, acreditat pentru programul Erasmus Plus

Pe data de 25 martie a fost lansat Apelul European si Ghidul noului program ErasmusPlus pentru anul 2021. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a depus un proiect în urmă căruia a obținut acreditare pentru a putea participa la programul Erasmus Plus.

Pe site-ul programului Erasmus Plus  sunt anunțate sesiunile de promovare pe care le organizează Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale în vederea depunerii de proiecte la termenele limită din 11 și 20 mai 2021.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a depus un proiect pentru acreditare în cadrul Programului Erasmus Plus, pentru mobilități ale cadrelor didactice, a câștigat acest proiect de acreditare, iar ca urmare a acestui fapt, noi trebuie să depunem acum, pentru termenul limită din 11 mai, un nou proiect, dar doar pe partea de buget, un proiect pentru formarea cadrelor didactie care vor participa la cursuri de formare în țări membre ale UE, dar și altor țări participante ale acestui program, Erasmus Plus”, precizează Ligia Duruș, inspector școlar în cadrul ISJ Maramureș.

Sunt vizate, în special, instituțiile cu statut de „new comer”, organizații mici, din zone dezavantajate – mediul rural, cartiere periferice din mediul urban -, care au elevi cu nevoi speciale sau preponderent cu oportunități reduse și nu se adresează instituțiilor acreditate deja.

Prin urmare, conform a ceea ce noi am prevăzut în proiectul propus pentru acreditare,dorim să facem selecția în primul rând a zece școli, toate din mediul rural, care și-au identificat nevoia de trimitere la cursuri de formare a cadrelor didactice pentru a se forma în domeniul managementului conflictului, a didacticii moderne, a tot ceea ce însemnaă utilizarea tipului de învățare online și acum suntem în această perioadă de evaluare a scrisorilor de interes pe care ni le-au transmis unitățile de învățământ din mediul rural din județ”, menționează Ligia Duruș.

În funcție de numărul de școli care vor participa la acest program, acestea își vor selecta cadrele didactice, din fiecare școală pot fi selectate patru cadre, minim.

Noi ne gândim că vor putea să participa trei profesori la filmările față în față, iar minimum o persoană să participe și la formări de tip online”, spune Ligia Duruș.

Unitățile de învățământ care vor participa la acest program vor fi susținute să-și depună propriile proiecte în următorii ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.