Înșelat de un șarlatan care i-a cerut bani pentru un job în străinătate

Un băimărean care dorea să meargă la muncă în străinătate a fost indus în eroare şi determinat să depună 100 de lei într-un cont. După ce şi-a dat seama că a fost înşelat, a sesizat poliţia.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări după ce au fost sesizaţi cu privire la comiterea înşelăciunii. Victima, un băimărean de 45 de ani, a precizat că a contactat un bărbat necunoscut, care a postat pe site-ul olx un anunţ cu privire la locuri de muncă în străinătate şi care l-a făcut să depună suma de 100 de lei într-un cont. Ulterior, băimăreanul şi-a dat seama că a fost înşelat.

Pentru a preveni astfel de incidente, polițiștii vă sfătuiesc să nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi în avans sume de bani, să nu acceptaţi  să depuneţi bani în conturi sau să nu transmiteţi sub nicio formă bani unor persoane necunoscute care, pentru a vă câştiga încrederea, vă oferă informaţii ce vă induc în eroare. Totodată, nu furnizaţi prin niciun mijloc date personale. În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, sesizaţi de îndată poliţia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.