VIDEO | Înscrierea în clasa pregătitoare va fi prelungită până la data de 7 iulie 2020

Înscrierea în clasa pregătitoare va fi prelungită până la data de 7 iulie 2020, potrivit noului calendar emis de Ministerul Educației. Pentru copiii care au mers la grădiniță, în această perioadă se înregistrează cererile transmise la unitățile de învățământ cu nivel preșcolar pentru obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare.

Conform Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 4244 din 12 mai 2020 pot fi înscriși în clasa pergătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august, anul curent, inclusiv, în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr.1 din 2011, cu modificările și completările ulterioare, până în data de 7 iulie. Deasemenea pot fi înscriși copii în clasa pregătitoare, care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembire,-31 decembrie, anul curent, tot până în data de 7 iulie.

Aceștia vor avea însă nevoie și de recomandare din partea unității de învățământ preșcolar, pe care au frecventat-o în acest an școlar.

” Copiii care nu au frecventat grădinița sau copiii care s-au întors din străinătate, pot fi înscriși în clasa pregătitoare având nevoie de o recomandare privind evaluarea dezvoltării acestora făcută de către Centrul Județean de Resursă și Asistență Educațională Maramureș”, spune inspector școlar Antoaneta Bolchiș, purtător de cuvânt ISJ Maramureș.

Cele două etape succesive de înscriere sunt 8-20 iulie, a doua etapă 21-31 iulie, iar în perioada 1-4 septembrie se vor centraliza și soluționa cererile părinților ai căror copii nu au fost înscriși la vreo unitate de învățământ, de către Inspectoratu Școlar Județean Mramureș. Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu, din circumscripția respectivă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.