INIŢIATIVĂ: ALDE a depus la Senat propriul proiect privind parteneriatul civil: „Uniunea dintre două persoane de sex diferit sau de același sex”

INIŢIATIVĂ: ALDE a depus la Senat propriul proiect privind parteneriatul civil: „Uniunea dintre două persoane de sex diferit sau de același sex”

Doi parlamentari ALDE au înregistrat, la Senat, un proiect de lege privind parteneriatul civil, asumat de partid, act normativ care reglementează uniunea între persoanele de același sex și nu face o referire explicită la interzicerea sau permisiunea ca persoanele de același sex să adopte copii, scrie Mediafax.

 
Propunerea legislativă a fost depusă pe 2 noiembrie, la cinci zile după ce un proiect legat de parteneriatul civil, inițiat de Florin Manole deputat PSD și deputatul PNL Ovidiu Raețchi, a fost înregistrat tot la Senat. Proiectul din urmă este semnat doar aleși de la PNL, UDMR, USR, nu și de ALDE.
 
„Este un proiect pe care am decis să îl asumăm și l-au inițiat cei doi colegi. Este bine să avem o dezbatere pentru că formula pe care am depus-o noi este foarte uzitată în toată Europa, sunt cupluri care nu doresc să se căsătorească, dar își reglează situația printr-un parteneriat civil, mai ales cea patrimonială”, a declarat duminică, pentru Mediafax, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, despre propunerea legislativă înregistrată la Senat de parlamentarii ALDE Andrei Gerea și Ion Popa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.