Infracțiuni la regimul circulației descoperite la graniță

În ultimele zile, mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, toate fiind constatate în PTF Petea. Patru dintre acestea au fost înregistrate pe sensul de ieşire din România, iar una pe sensul de intrare în ţară.

  • În 29 martie, în jurul orei 19.00, pe sensul de ieşire din țară s-a prezentat o femeie în vârstă de 34 de ani, din Ungaria. Aceasta conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Franţa. Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din România, la verificări, s-a constatat că plăcuţele cu numerele de înmatriculare au expirat la finele anului trecut. Drept urmare nu s-a permis continuarea călătoriei decât după ce conducătoarea auto a ales transportarea autoturismului la destinaţie pe un trailer. În cauză s-a făcut dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.
  • În aceeași zi, în jurul orei 22.00, s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean român în vârstă de 33 de ani, conducând  un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Ucraina. La controlul de frontieră s-a constatat că permisul de conducere prezentat de către cel aflat la volan nu este un document autentic. De fapt, bărbatul, cetăţean român domiciliat în Ucraina, dar cu reşedinţa în Germania, este posesor de permis de conducere. Însă la un moment dat şi-a pierdut documentul şi, după cum a declarat, fiindcă nu mai avea timp la dispoziţie pentru a solicita autorităţilor în drept eliberarea unui nou permis, a apelat la o cunoştinţă din Cermăuţi care, în schimbul sumei de 150 de euro, i-a procurat un document, cu toate datele sale, dar fără a fi unul autentic. S-a ales cu dosar penal pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale punere în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.
  • În data de 27 martie, în PTF Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un bărbat în vârstă de 54 de ani, cetăţean american. Acesta conducea un autovehicul marca Mercedes Vito, înmatriculat în România. Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că bărbatul deţine un permis de conducere eliberat de autorităţile din Florida fără a putea prezenta şi un permis de conducere internaţional care să-i dea dreptul de a şofa pe drumurile publice din România. I s-a făcut dosar penal pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
  • În 28 martie, în jurul orei 16.00, în PTF Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean ucrainean în vârstă de 45 de ani. Acesta conducea un Volkswagen Crafter, înmatriculat în Ucraina. S-a constatat că permisul de conducere prezentat la control eliberat de către autorităţile ucrainene nu este unul autentic. S-a ales și el cu dosar penal.
  • În data de 26 martie, în jurul orei 17.30, s-a prezentat pentru a ieşi din țară un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani. Acesta conducea un autoturism Volkswagen Golf, înmatriculat în Polonia. La controlul de frontieră s-a constatat că înscrisurile care atestă valabilitatea ITP sunt false. Acum tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.