Info Trafic: Carosabil umed pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene.

Info Trafic: Carosabil umed pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene.

  Conducătorii auto întâlnesc carosabil umed pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene. Nu a fost nevoie de intervenţie cu material antiderapant. Precipitaţii de ploaie sub formă de aversă cad, acum, în zona de munte a oraşului Cavnic, dar şi limitrofă localităţilor Budeşti, Călineşti şi Văleni. 
              METEO
              Vremea a fost caldă pentru această perioadă. Cerul a fost mai mult noros. A plouat pe arii extinse. La munte a nins. Vântul a prezentat intensificări de până la 65 km/h, la Iezer, zonă în care a fost semnalată ceaţa. Cantitatea maximă de precipitaţii înregistrată: 10l/mp la Iezer. Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii: 1 grad Celsius la Cavnic; 2 grade Celsius la Văleni; 3 grade Celsius la Borşa şi Leordina; 4 grade Celsius la Copalnic, Fereşti şi Târgu Lăpuş; 5 grade la Petrova, Vişeu de Sus şi Ardusat; 6 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei; 8 grade Celsius în Baia Mare. Stratul de zăpadă măsura 12 cm la Iezer, 5 cm la Cabana Pleşca şi 1 cm la Cavnic.
              Vremea, conform meteorologilor, se va menţine caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii restrânse, în prima partea a zilei,  va ploua. În al doilea interval şi pe parcursul nopţii, pe arii relativ extinse va ploua. La munte precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.Izolat, cantităţile vor depăşi 15 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 8 grade Celsius, iar cele minime între 2  şi 5 grade Celsius. Termometrele indică acum: -1 grad Celsius la Iezer; 5 grade Celsius în Baia Mare şi Borşa, Dragomireşti şi Săpânţa;  6 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş şi Ocna Şugatag; 7 grade Celsius în Baia Mare, Ocna Şugatag şi la Săpânţa.
             HIDRO
             Nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost în creştere. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 90%. Hidrologii apreciază că, în perioada următoare, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor fi variabile, fără fenomene deosebite care să contribuie la producerea unor situaţii de urgenţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.