Inedit|Maramureșul inclus în Ghidul Michelin
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș ne informează că Maramureșul a fost inclus în Ghidul aniversar Michelin „România 500 peisaje, destinații și experiențe” cu muzee deosebite, mândre, cum am spune noi, iar bucuria noastră este și mai mare când știm că ne aflăm printre ele.
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș este inclus în acest ghid alături de obiective culturale deosebite din județul nostru, iar pentru noi acest fapt reprezintă încă un pas important în misiunea noastră: păstrarea şi valorificarea patrimoniul muzeal, precum și aceea de a forma vizitatorilor gustul pentru frumos, pentru cultură și pentru Maramureș.
Reprezentanții muzeului spun:Un proverb românesc spune așa: „Călătorului îi stă bine cu drumul”, iar dacă drumurile vă poartă prin minunatul Maramureș, trebuie să știți că aveți mare noroc. Aici găsiți mereu oameni frumoși, veseli, primitori, bucate alese, cântece și voie bună, dar, dincolo de oameni, de traiul obișnuit și locurile parcă desprinse din basme, Maramureșul vă povestește despre anotimpuri, păduri, râuri, munți, biserici de lemn și timpul său care se scurge un pic mai altfel când îl cauți prin muzee. Felicitări Michelin România pentru această publicație care a reușit să scoată în evidență tot ce are România mai frumos în materie de cultură, arhitectură, etnografie, gastronomie, artă, istorie și activități în aer liber!”.
Sursa foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.