Incidența mare de cazuri de coronavirus nu va afecta activitatea restaurantelor și a unităților de cazare

Localitățile în care se depășește pragul de 1,5  cazuri de infectați cu coronavirus la mia de locuitori, nu vor cunoaște noi restricții impuse în anumite domenii de activitate, cUm ar fi restaurantele sau unitățile de cazare.  Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat și a decis că nu se impune la nivelul localităților unde, în ultimele 14 zile incidența cazurilor este egală sau mai mare de 1,5 la  1000 de locuitori, restricționarea activității restaurantelor, cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare, respctiv activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Vorbim aici de unitățile administrativ teritoriale din Sighetu Marmației, Leordina, Giulești,  Bistra, Bogdan Vodă, Săliștea de Sus, Moisei, Călinșeti Câmpulung la Tisa, Rozavlea și Rona de Jos, unde incidența cazurilor este egală sau mai mare de 1,5 la mia de locuitori”, ecplică Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Marmureș.

Acești agenți economici sunt verificați în sistem integrat cu privire la respectarea măsurilor stabilite de către autorități, în perioada stării de alertă, de către echipe mixte de control.

În ultimele 24 de ore au fost raportate la nivel național 1.767 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de până acum al infecțiilor cu coronavirus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.