VIDEO | Incident cu amenințări între candidații din comuna Ariniș

Fotoliul de primar al comunei Ariniș a fost mult râvnit. Un incident care a țintit unul dintre candidații la scaunul de primar s-a soldat cu plângeri penale. Cazul a ajuns în atenția poliției.

Totul a început în urmă cu câteva zile, când  unuia dintre candidații la primăria Ariniș, Radu Pop Mircea, i-au fost tăiate frânele de la mașină. Aseară, Radu Pop l-a văzut pe un consilier local, pe care-l suspecta de incident,  pe viceprimar și pe primarul în funcție, ieșind din curtea blocului său. Acesta a sunat la 112.

”Marți spre miercuri noaptea am auzit alarma de la mașină, în curtea blocului că sună. Era ora 03:00 dimineața. În acel moment, am ieșit cu tatăl meu la geam. Nu am văzut pe nimeni lângă autoturism, dar am auzit pași pe lângă colțul clădirii. A doua zi am mers în satul Tămășești însoțit de tatăl meu și încă cineva. Într-o curbă, am rămas fără frână, ieșind de pe carosabil. Am reușit să opresc cu frâna de mână. Acum mașina este în Baia Mare. Voi depune o plângere la Poliție pentru tentativă de omor deoarece frânele au fost tăiate intenționat. Trebuie să vă spun că au fost tăiate de la ambele roti din spate, cu o unealtă. Ulterior, am sunat pe secretarul Primăriei Ariniș, cu rugămintea să mă ajute cu imaginile de la camerele video de supraveghere ca să văd dacă apare ceva pe ele legat de acest incident. Dacă vedem pe cineva. Acesta mi-a spus că nu merg nici camerele și nici internetul”, povestește Radu Pop.

Radu Pop povestește cum s-au întâmplat lucrurile.

”Aseară, eram în fața blocului cu câțiva cunoscuți. La un moment dat, au început să sune telefoanele și să fim întrebați dacă suntem la împărțit de pachete, dar noi eram aici. La scurt timp, undeva în jurul orei 23.00, am mers în curte. L-am văzut pe D.C., consilier local din Rodina că a ieșit din curtea blocului nostru cu o mașină de teren. În acel moment l-am oprit și am sunat la 112, și am cerut să vină Poliția, ca să-l identifice și să consemneze faptul că el a fost acolo în urma evenimentului petrecut în noaptea de marți spre miercuri, atunci când mi-au fost tăiate frânele la mașină. Nici nu am apucat să închid telefonul că au apărut la mine acasă primarul, viceprimarul și încă un candidat pentru Consiliul Local. Noi nu mai suntem pe vremea comuniștilor, când venea securitatea peste noi, în curțile noastre să ne amenințe. Când a sosit echipajul de poliție, primarul a fugit. Am martori la cele întâmplate și filmări video plus localnicii care erau în curte”, povestește Radu Pop.

Cazul a ajuns în atenția oamenilor legii.

”Aseară, la ora 22.45, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa au fost sesizați prin 112 de către un bărbat din Ariniș cu privire la faptul că a fost blocat de către două autoturisme conduse de către alți doi bărbați. La fața locului polițiștii au identificat apelantul, un bărbat de 34 de ani și un alt bărbat de 33 de ani. Bărbatul de 33 de ani a relatat faptul că în noaptea 22/23 septembrie i-a fost defectat sistemul de frânare al autoturismului personal, iar acesta l-a blocat cu autoturismul pe bărbatul de 34 de ani. În cauză se efectuează cercetări urmând a se lua măsurile legale ce se impun”, spun reprezentanții IPJ Maramureș.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.