Închiria mașini folosindu-se de acte false și nu le mai ducea înapoi

Un bărbat de 30 de ani, din Viile Apei, a fost arestat preventiv, fiind bănuit că a comis înșelăciuni în mai multe județe. Metoda de operare era aceeaşi: închiria autoturisme folosindu-se de acte false şi nu le mai ducea înapoi, înstrăinându-le. Două astfel de fapte au fost comise recent, în Baia Mare.

Bărbatul a fost depistat în trafic marţi, în jurul orei 04.00, în timp ce conducea unul dintre autoturisme, la intersecţia bulevardului Bucureşti cu bulevardul Republicii din Baia Mare. Verificările poliţiştilor au relevat că permisul de conducere şi cartea de identitate pe care acesta le-a prezentat erau false. Totodată s-a constatat că bărbatul nu are permis de conducere şi, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei.Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat instanţei care a dispus arestarea sa preventivă. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de  conducere a unui vehicul fără permis, conducere sub influența alcoolului, fals privind identitatea, înșelăciune, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.