ÎNCHIDERE POD ISTORIC: Podul peste râul Tisa ar putea fi inchis pentru cel mult doua zile, din cauza unor avarii apărute la structura din lemn

ÎNCHIDERE POD ISTORIC: Podul peste râul Tisa ar putea fi inchis pentru cel mult doua zile, din cauza unor avarii apărute la structura din lemn

Traficul pietonal pe podul care leaga municipiul Sighetu Marmatiei de Ucraina peste raul Tisa, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighet-Solotvino ar putea fi intrerupt din cauza unor avarii aparute la structura din lemn.
Podul dintre cele doua localitati de frontiera din Romania si Ucraina, respectiv Sighet Solotvino, asigura zilnic traficul a peste 1.200 de masini si a fost construit in anul 2001. Cu cateva zile in urma, Inspectaoratul Judetean al Politiei de Frontiera Maramures a instiintat Primaria municipiului Sighetu Marmatiei despre unele avarii aparute la structura de lemn a podului. In urma instiintarii, o echipa de experti din cadrul Primariei s-a deplasat la fata locului pentru a constata problemele existente.
In cursul zilei de astazi, podul istoric a fost verificat si de catre constructorul care s-a ocupat anul trecut de reabilitarea stratului de asfalt care acopera podul. Potrivit primarului Eugenia Godja, cel mai probabil saptamana viitoare vor incepe lucrarile de reabilitare, iar traficul pietonal dintre cele doua state, peste podul care traverseaza raul Tisa, ar putea fi inchis pentru cel mult doua zile.
 
Sighetenii spun că închiderea podului va aglomera traficul în zilele dinainte şi de după închidere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.