Incendii de vegetaţie în tot Maramureşul

Incendii de vegetaţie în tot Maramureşul

În ultima perioada pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenta Maramures au intervenit pentru gestionarea mai multor incendii de vegetaţie uscată. În aceste conditii reprezentantii institutiei dau unele sfaturi cetatenilor care curata miristile si dau foc vegetatie uscate in aceasta perioada.
In această perioadă creştere numarul arderilor necontrolate provocate de cetăţenii care şi-au făcut un obicei în a trece la curăţenia de primăvară a terenurilor, grădinilor şi livezilor prin arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a vegetaţiei uscate, fără a mai supraveghea flăcările.
Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, care pot avea consecinţe grave asupra comunităţii Detasamentul de pompieri Sighet face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor. Pe timpul arderii resturilor vegetale cetăţenii sunt obligaţi să menţină focul în perimetrul aprobat şi asigurat, să supravegheze permanent zona în care efectuează arderea resturilor vegetale, să asigure dotarea minimă cu mijloace de primă intervenţie; să anunţe imediat SVSU al localităţii, primăria şi pompierii milita
Pe timpul arderii resturilor vegetale cetăţenii sunt obligaţi să menţină focul în perimetrul aprobat şi asigurat, să supravegheze permanent zona în care efectuează arderea resturilor vegetale, să asigure dotarea minimă cu mijloace de primă intervenţie; să anunţe imediat SVSU al localităţii, primăria şi pompierii militari, în situaţia în care există pericolul extinderii focului în afara perimetrului aprobat. Nerespectarea acestor prevederi legale, atrage sancţiuni contravenţionale asupra persoanelor găsite vinovate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.