VIDEO | Încasări mai mari la buget

La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Ioan Popa, a declarat că încasările la sfârșitul lunii aprilie au fost mai mari la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri.

Creșterea cuantumului de încasări, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut reprezintă o realizare procentuală de 138,15%, cu precizarea că veniturile au fost suplimentate și de încasările realizate de contribuabilii mijlocii.

Activitatea Biroului Vamal de Interior Maramureș cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmației a fost realizată în special din comerțul cu țări terțe. Acțiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea a 24 controale la operațiuni vamale pentru persoane juridice, peste 890 controale la colete poștale și 10 controale cu privire la respectarea drepturilor de proprietate intelectuală. În luna aprilie au fost calculate 24 de prejudicii, în valoare de peste 1.170.000 lei pentru cazuri de contrabandă constatate de ITPF Sighetu Marmației sau IPJ Maramureș, în care ANAF s-a constituit parte civilă.

Operațiunile vamale derulate prin Biroul Vamal de Frontieră Sighet au înregistrat o creștere, în luna aprilie, o creștere semnificativă a mărfurilor importate, precum și a celor exportate. Principalele mărfuri importate în luna aprilie au fost: semifabricate din lemn, cherestea, uși și rame metalice, mese din lemn de stejar, panouri fibrolemnoase, stofă pentru tapițerie. Acestea au provenit din Ucraina, Federația Rusă, Belarus, Bosnia-Herțegovina și China. Mărfurile exportate la nivelul județului au fost în țări ca Elveția, Moldova, Federația Rusă, Ucraina, SUA și Mexic.

Au fost efectuate 160 controale vamale, fiind identificate 21 fraude vamale (fraude cu tutun, contrabandă cu tutun și neîndeplinirea obligațiilor comisionarului vamal, contrabandă cu arme/muniție). Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației a fost tranzitat în luna aprilie de peste 11.800 mijloace de transport, respectiv peste 73.000 de persoane.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.