Încântare, bucurie și povești frumoase cu jandarmii montani la Grădinița cu Program Prelungit Cavnic

          Fiecare poveste frumoasă începe cu ,,a fost odată..”. Așa a început și povestea pe care jandarmii montani de la Postul Montan Cavnic au spus-o copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit din localitate, cu ocazia Săptămânii ,,Școala Altfel”.

Micuții prichindei au ascultat cu sufletul la gură relatarea legendei copiilor însoțiți de jandarmi care s-au aventurat într-o drumeție prin pădure pentru a-l găsi pe piticul ,,Cap Mic” de la care se crede că vine numele orașului Cavnic.

   Și pentru că micii exploratori purtau o amuletă norocoasă pe care era pictată emblema Jandarmeriei, ei l-au găsit atât pe piticul buclucaș, cât și comorile ascunse de acesta într-un cufăr minunat numit Natura. Aici erau închise apa cristalină de izvor, pajiștile frumoase și aerul curat de munte. Curajoșii copii le-au eliberat și de atunci au promis să aibă grijă de ele: să nu le murdărească, să le protejeze și să îi învețe și pe oamenii mari să facă asta.
Cei mici au fost atât de încântați de povestea jandarmilor, încât le-au cerut să descrie tipurile de animale din pădure, sunetele pe care le fac acestea, dacă sunt prietenoase și multe alte detalii copioase care au făcut deliciul activității. Cei mici au contribuit și ei la conturarea poveștii cu cântece și dansuri, cu imitarea sunetelor animalelor, dar și cu pictarea naturii.

Încântarea și bucuria au fost maxime atunci când jandarmii le-au făcut copiilor o surpriză, oferindu-le amuletele magice ale piticilor din pădure.
Și cum fiecare poveste frumoasă care începe cu ,,a fost odată..” se încheie cu un final fericit dar și cu promisiunea ,,va urma…”, am promis micilor grădinari că ne vom revedea cât de curând, cu alte activități interesante, poate chiar într-o mică drumeție prin pădurea fermecată.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.