ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ, un fenomen în plină desfăşurare. Se aşteaptă record de temperaturi în următorii ani

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ, un fenomen în plină desfăşurare. Se aşteaptă record de temperaturi în următorii ani
Media temperaturii globale în 2011 a fost de nouă ori mai mare decât în 1880, potrivit cercetătorilor de la Institutul Goddard pentru studii spaţiale al NASA. Institutul a lansat o analiză actualizată, care arată temperaturile de pe glob din 2011, în comparaţie cu temperaturile mediii globale de la mijlocul secolului 20.
Potrivit acestei analize, temperaturile continuă să fie mai ridicate decât cu decenii în urmă. Temperatura medie pe glob în 2011 a fost cu 0,51 grade Celsius mai mare decât media de la mijlocul secolului 20."Ştim că planeta absoarbe mai multă energie decât emite!, a declarat directorul Institutului Goddard, James E. Hansen. "Deci vom vedea în continuare o tendinţă spre temperaturi mai ridicate. Chiar şi cu efectele de răcire ale fenomenului La Nina şi activitatea solară scăzută din ultimii ani, 2011 a fost unul dintre cei mai calzi din 10 ani de înregistrări", a adăugat James E. Hansen.
Datorită diferenţelor mari de climat, oamenii de ştiinţă sunt convinşi că temperaturile nu vor creşte constant în fiecare an. Cu toate acestea, se aşteaptă la o continuă creştere a temperaturii de-a lungul deceniilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.