In urma percheziţiilor din această dimineaţă poliţiştii maramureşeni au confiscat cantitatea de 14.870 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 126.000 lei

In urma percheziţiilor din această dimineaţă poliţiştii maramureşeni au confiscat cantitatea de 14.870 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 126.000 lei

În data de 03.08.2011 poliţiştii de frontieră maramureşeni, sub coordonarea  procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat un număr de 20 percheziţii, în 8 localităţi de pe raza judeţului, pentru anihilarea unui grup infracţional ce se ocupa cu contrabanda de ţigări.Inca de la inceputul lunii mai a.c., politisti de frontiera din cadrul I.J.P.F. Maramures sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, cu sprijinul de specialitate al S.R.I. – Maramures şi al D.G.I.P.I. – Maramureş, au monitorizat  o amplă grupare infractională formata din peste 20 de persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.
Membrii gruparii care actionau pe teritoriul Romaniei erau coordonati de catre numitul I.R., in varsta de 28 ani, din jud. Maramures.
 In urma monitorizarii, s-a stabilit ca gruparea era foarte bine organizata, fiecare membru avand roluri precise in derularea activitatii infractionale, in ceea ce priveste trecerea tigarilor peste frontiera, transportul si depozitarea acestora la diferite locatii, comercializarea lor en-gros catre diferiti clienti si ulterior vanzarea cu amanuntul a marfii de contrabanda catre consumatori.
In ziua de 03.08.2011, incepand cu ora 06.00, politistii de frontiera maramureseni delegati de procurorii D.I.I.CO.T. au descins la 20 de domicilii apartinand suspectilor, ocazie cu care au fost ridicate  importante sume de bani in lei si valuta, 3 aparate de observare pe timp de noapte, o armă de tir deţinută ilegal şi zeci de cartele în diverse reţele de telefonie mobilă.
Pe durata monitorizării şi cu ocazia percheziţiilor, de la membrii grupării a fost confiscată cantitatea de 14.870 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 126.000 lei.
De asemenea, au mai fost executate 9 mandate de aducere  pentru unii membri ai grupării.
 În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă.
In prezent procurorii D.I.I.CO.T. si politistii de frontiera delegati de catre acestia desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.