Video|În Târgu Lăpuș a avut loc ”Întâlnirea Meșterilor Populari din Țara Lăpușului”

În cursul zilei de joi, 11 aprilie 2019, Primăria orașului Târgu Lăpuș în colaborare cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș și Reprezentanța Baia Mare din cadrul Ministerului Turismului au organizat, la Casa de Cultură ”Vasile Grigore Latiș” din localitate, evenimentul ”Întâlnirea Meșterilor Populari din Țara Lăpușului”. 

Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentat de consilierii Raluca Costaș și Marius Mureșan, reprezentanți ai Biroului de Informare Turistică din cadrul Serviciului Relații Publice. De asemenea, au fost prezenți Mariana Lupșe, reprezentantul Ministerului Turismului în județul Maramureș, dar și Marius Marian, reprezentantul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș.
În cadrul ”Întâlnirii Meșterilor Populari din Țara Lăpușului” au fost prezentate posibilitățile de valorificare a meșteșugurilor tradiționale din zonă, iar participanților li s-a prezentat metodologia de obținere a legitimației de meșter popular. Evenimentul s-a încheiat cu o expoziție de produse tradiționale specifice Țării Lăpușului, o veritabilă demonstrație de măiestrie și îndemânare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.