Organizația Salvați Copiii, în sprijinul solicitanților de azil

Record de cereri de azil în prima parte a anului 2022: din 7.525 de cereri, peste jumătate sunt depuse de cetăţeni ucraineni. Salvaţi Copiii România derulează proiectul Incluziunea socială a migranţilor prin implicarea comunităţilor locale.

România s-a confruntat în prima jumătate a anului cu un record de cereri de azil. Astfel, s-au depus 7.525 de cereri de azil , dintre care 4.359 de cereri au fost depuse de cetăţeni ucraineni. Dintre toate cererile de azil depuse în prima jumătate a anului 2022, 1.997 au fost depuse de minori – 1.504 copii cu vârsta între 0-13 ani şi 493 de copii cu vârsta între 14-17 ani. În acest context, organizaţia Salvaţi Copiii România a derulat proiectul Incluziunea socială a migranţilor prin implicarea comunităţilor locale, pentru a răspunde celei mai importante probleme cu care se confruntă solicitanţii de azil şi beneficiarii de protecţie internaţională, şi anume excluziunea socială ridicată, în condiţiile în care, la nivel general , peste 44% dintre români au o opinie negativă despre imigranţi, deşi trendul este descrescător. De la începutul crizei umanitare din Ucraina şi până în prezent, peste 70.000 de ucraineni au primit protecţie temporară.

Pentru a răspunde acestor nevoi, specialiştii Salvaţi Copiii România au desfăşurat o serie de activităţi la nivelul principalelor cinci centre pentru refugiaţi de pe teritoriul ţării (Bucureşti, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare şi Timişoara), centrate pe consultarea solicitanţilor de azil şi beneficiarilor de protecţie internaţională şi pe facilitarea colaborării dintre instituţiile publice şi ONG-uri pentru o integrare socială mai sigură şi mai facilă a migranţilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.